Tretizen 20

DKK49.60

Compare
Varenummer (SKU): 663 Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

TRETIZEN-20

Tretizen-20 indeholder den aktive ingrediens isotretinoin. Isotretinoin er et retinoid også kendt som 13-cis-retinsyre. Systemiske retinoider indeholdende isotretinoin har forbedret livskvaliteten for mange mennesker, herunder forebyggelse af ardannelse. Isotretinoinbehandling giver fuldstændig remission af sygdommen for næsten alle mennesker med acne, og efter afslutningen af ​​terapiforløbet kan remission vare op til flere måneder eller endda år.

 

Effekter

Isotretinoin har evnen til at behandle følgende hudsygdomme:

 • Alvorlige former for akne (nodular, conglobate, fulminant)
 • Former for akne med risiko for ardannelse
 • Acne, der ikke reagerer på aktuel medicin og orale antibiotika.

Lægemidler med isotretinoin er også meget effektive til behandling af gram-negativ folliculitis og pyodermi i ansigtet. Gram-negativ folliculitis er en komplikation, der meget ofte udvikler sig hos patienter med acne efter brug af lokale og systemiske antibakterielle lægemidler.

 

Virkemekanisme

Mekanismen for isotretinoins virkning er ikke godt forstået, men det er kendt, at det kraftigt undertrykker aktiviteten af ​​talgkirtlerne. Det undertrykker både aktiviteten af ​​sebocytter (disse er celler i talgkirtlernes sammensætning, som udskiller fedtsekreter), og deres proliferation, altså reproduktion. Som et resultat af brugen af ​​isotretinoin falder både sekretionen af ​​talg (sekretionen af ​​talgkirtlerne), og talgkirtlerne falder i størrelse.

Derudover bidrager isotretinoin til et indirekte fald i antallet af Cutibacterium acnes (P.acnes) bakterier, normaliserer processerne af follikulær keratinisering og har også anti-inflammatorisk virkning.

 

Brugsanvisning

Tretizen-20 af Zenlabs er fremstillet i form af kapsler, der indeholder 20mg isotretinoin. Den anbefalede dosis er 1 tablet (20 mg) om dagen.   

Fuldstændig reduktion af acnesymptomer kan opnås inden for 15 til 20 uger efter indtagelse af isotretinoin. En forbedring i tilstanden af ​​din acne kan endda observeres inden for 1-2 måneder efter seponering af lægemidlet.

 

Bivirkninger

Sværhedsgraden af ​​bivirkninger afhænger altid af den daglige dosis af isotretinoin. De fleste af bivirkningerne vil være forbundet med hud og slimhinder. De mest almindelige bivirkninger er:

 • Betændelse i læberne
 • Dermatitis i ansigtet
 • Tørhed af næseslimhinden
 • Tør hud
 • Kløende hud
 • Forhøjede kolesterolniveauer
 • Dermatitis i hænderne
 • Tørhed af øjets bindehinde

Ved korrekt administration bør bivirkningerne være minimale. Hvis du har brug for råd om Tretizen-20 eller brugen af ​​dette produkt, er du velkommen til at kontakte os, så kan vi hjælpe dig med dette.

Yderligere information

Mærke

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tretizen 20”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *